95% 38-vuotiaiden raskauksista päättyy varhaiseen keskenmenoon.

90% raskauksista, joissa on havaittu syke, päättyvät synnytykseen.

Yli 40% seulonnoissa löytyvistä 21-trisomia raskauksista löytyy yli 35-vuotiailta.

1% todennäköisyydellä 38-vuotiaan sikiöseulassa löytyy kromosomipoikkeavuus, riskiluku on 1/117, kun normaali riski on 1/250.

Naisilla, joiden painoindeksi oli yli 30, on 60 prosenttia suurempi todennäköisyys saada anenkefalialapsi ja 40 prosenttia suurempi todennäköisyys saada vauva, jolla on selkärankahalkio kuin laihemmilla naisilla.

4,25% raskauksista päättyy keskenmenoon raskausviikoilla 8-10.

Toisinaan yllättäen alkanut alaselkäkipu voi enteillä keskenmenoa...

Mikään seulontamenetelmä ei ole täysin luotettava ja ne kertovat vain normaalista tai kohonneesta riskistä poikkeavuuksiin, mutta suurin osa positiivisista seulontatuloksista on vääriä positiivisia. Mikään tutkimusmenetelmä ei ole riskitön, eikä anna varmaa vastausta lapsen terveydestä.

Kun jotain haluaa ja toivoo oikein kovasti, sen voi saada, mutta myös menettää. Olen 38-vuotias, raskaana vastoin todennäköisyyksiä, sillä raskaus sai alkunsa 7 vuotta hyvin palvelleesta ehkäisystä huolimatta. Olen reilusti ylipainoinen ja tupakoiva (parhaani mukaan yrittänyt olla polttamatta testin tehtyäni). Alavatsatuntemuksia on vähän väliä tai pitkäkestoisesti ja nyt illalla alkoi inha alaselkäsärkykin ja vainoharhaisuus valtaa mielen. Mitä enemmän yritän olla ajattelematta koko asiaa, sitä enemmän toivon ja  murehdin. Olen selvinnyt järkytyksestä, olemme päättäneet antaa elämän syntyä -ja nyt pelkään haluta ja odottaa ja rakastua ja silti toivon, haluan, odotan ja luon kuvaa lapsesta, johon haluan rakastua ja pelkään joka hetki, että se otetaan meiltä pois. Pelkään, että elämän todennäköisyydet jyräävät meidät.